شوبير يهاجم أبوريدة بعد إنجاز المغرب: نحتاج ملاعب نظيفة واحتراف حقيقي للشباب
وجّه الإعلامي أحمد شوبير رسائل حادة إلى المهندس هاني أبوريدة، رئيس اتحاد الكرة المصري، عقب تأهل منتخب المغرب تحت 20 عامًا إلى نهائي كأس العالم للشباب بعد فوزه المثير على فرنسا بركلات الترجيح بنتيجة 5-4، ليضرب موعدًا مع الأرجنتين في النهائي.
وقال شوبير في تصريحات إذاعية، مهنئًا المنتخب المغربي على إنجازه التاريخي:"مليون مبروك للمنتخب المغربي، إنجاز رائع بكل المقاييس. وبصراحة يا بشمهندس هاني أبوريدة، إحنا محتاجين نراجع نفسنا لو عايزين الكرة المصرية تتقدم".
وأضاف شوبير موضحًا رؤيته لتطوير كرة القدم المصرية:"أول حاجة لازم نبدأ بيها هي الملاعب. لازم تبقى نظيفة وجيدة وعلى أعلى مستوى، لأن من غير بنية تحتية قوية مش هنقدر نطلع لاعيبة كويسة أو نعمل مسابقات ناشئين محترمة، وده في إيدك يا بشمهندس".
وتابع:"الحاجة التانية إننا نساعد الولاد الصغيرين على الاحتراف من بدري. لازم يكون عندنا عدد كبير من اللاعبين في الخارج زينا زي المغرب اللي عندها أسماء في أرسنال وليفربول. ده شيء ممتاز ولازم نزود العدد".
كما شدد شوبير على ضرورة إنشاء منظومة احترافية لاكتشاف المواهب، قائلًا:"اعمل فريق اسكاوتنج محترم وعلى مستوى عالي لمتابعة المواهب في كل مكان، بعيدًا عن المجاملات. مفيش حاجة اسمها ابن مين أو قريب مين، اللي يستحق يلعب. إحنا عندنا مواهب، لكن مشكلتنا إننا بنكسل ونستسهل".
واختتم حديثه مؤكدًا أن الكرة المصرية تحتاج إلى عمل جاد وتخطيط مستمر إذا كانت تريد أن تسير على خطى المنتخبات العربية المتقدمة مثل المغرب.





